luni, 14 februarie 2011

12 februarie 2011 (Timisoara - Bratislava)

Ora 12:33 (ora României)

Sunt tot în Bratislava, într-o benzinărie care e despărţită de autobahn de o şosea pe care nu am văzut foarte multe maşini altfel decât cu numere de Slovacia. Mi se pare că limba seamănă acustic cu romana. Oamenii sunt chill, dar eu maine tot trebuie să fiu la Berlin. O să am timp şi de umblat aiurea.

Momentan am de ajuns la workshop, de făcut un duş şi de dormit mai mult de 3 ore :) Iar asta se leagă de drumul până aici care cam aşa s-a întâmplat:

Timişoara
Trezit târziu, aproape de prânz, după o noapte care s-a încheiat cu poveşti radiofonice (şi a fost foarte mişto) şi mi-am pregătit drumul cu ViaMichelin - ar trebui să mă plătească, e a doua oară când îi pomenesc :)) şi am ajuns la două opţiuni. 1. Din Timişoara să merg spre ieşirea dinspre Sânnicolau Mare şi să ies din ţară pe la punctul de frontieră Cenad, apoi Kiszombor şi Szeged, drum pe care aş întâlni doar maşini mici, sau 2. Timişoara - Arad - Nădlac (vamă) - Mako - Szeged şi de acolo se unesc opţiunile mele, Budapest (254 km din Timişoara) - Gyor - Bratislava (163 km din Budapesta) - Brno - Praha (289 km din Bratislava) - Dresden - Berlin ( 280 km din Praga) şi Potsdam (şi una dintre universităţi unde se ţine workshopul). Şi am ales varianta cu Aradul că mă gândeam că voi avea mai multe şanse în a găsi şoferi pe distanţe lungi.

Şi am cunoscut o prostituată care m-a invitat să facem dragoste :))

dar mi-am continuat drumul si m-a luat un nene cu tirul care căra carcase de porci. Şi ne-am discutat despre sistemul educaţional, valori şi cum se întâmplă lucrurile pe-afară.

Arad


M-a lăsat la ieşire înpre Nădlac dar cu nişte informaţii eronate de la un tip, m-am învârtit un pic prin oraş :(


Dar am revenit la locul iniţial şi nişte omuleţi foarte faini m-au dus până la Pecica (la 25 de Km de Nădlac).

Unul dintre omuleţi, Alex, lucrează la mall-ul din Arad, Atrium dacă am reţinut corect, la pază, i-aş face o vizită când mai ajung pe-acolo :)
După vreo 15 minute de aşteptat a întors un tip maşina ca să mă ia. Şi a fost super tare, pe filmul meu, chiar mai mult (are două sali de căţărat în Bucureşti - şi la un moment dat eu am fost la una din ele :)  )şi am avut despre ce sta de vorbă. Vroia să mă ducă până la Viena, dar am hotărât după ce am tot consultat hărţile, că ar fi mai bine să cobor pe undeva pe autostradă şi să mă îndrept spre Bratislava, pe undeva prin apropiere de Mosonmagyarovar. Şi pentru că eram obosiţi amândoi (el condusese de la Bucureşti fără pauze prea lungi) a propus să băgăm un nani înainte de despărţire, pe marginea autostrăzii (nu foarte legal, dar foarte odihnitor) şi după 3 ore m-am trezit şi eram în stare să merg câţiva km pe jos până la o benzinărie. Şi ne-am luat la revedere şi ne-am urat drumuri bune şi altele şi am pornit.

Ungaria (în apropiere de Mosonmagyarovar)

Abia se crăpa de ziuă şi am mers ceva până la benzinaria unde, cu puţin mai mult noroc, am găsit un tip care vorbea puţină engleză şi el mi-a făcut lipeala cu nenea benzinarul care mergea la Bratislava cu o cisternă şi uite aşa am ajuns unde am ajuns :)

Bratislava

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu