miercuri, 26 martie 2008

lene

sa ma gandesc:
de cate ori am renuntat la o groaza de lucruri, sau am pierdut diverse oportunitati pentru ca mi-a fost lene.

mi-a fost lene sa ma apuc, mi-a fost lene sa vorbesc, mi-a fost lene sa scriu, mi-a fost lene sa alerg, mi-a fost lene sa insist, mi-a fost lene sa dau un telefon, mi-a fost lene in general.

cateodata lenea e placuta, dar oare atunci se cheama tot lene. lenevesti de lene sau pur si simplu pentru ca te face sa te simti bine, fericit ? ... si atunci lenevesti pentru ca ai facut ceva, ai terminat un lucru de care esti mandru.

oare oamenii foarte organizati lenevesc ? poate lenevesc un timp bine determinat si notat in agenda "9 si jumatate sedinta, 13:45 lenevire pentru un sfert de ora, 14:00 pranzul cu directorul de resurse umane etc". da atunci se mai cheama lenevire? sau poate ca lor, oamenilor foarte organizati, le este lene sa leneveasca.

zeci de idei pentru scenarii de teatru, scenarii de scurt metraje, party'uri dnb, spoturi teve, excursii, plecari si tot asa.

poate ca lenea asta, de a nu duce la capat lucruri, nu e lene, e "nechef", sau lipsa de rabdare si concentrare.

bine ca exista si lenea buna; tolanit in hamac stai si te minunezi de relaxarea pe care ti-o ofera natura

si cred ca aici e raspunsul, sunt doua tipuri de lene, buna si rea.

3 comentarii:

  1. Anonim22:04

    Iti spun eu ca nu ti-a fost lene. Nu e vb de lene. Oamenii lenesi sunt specii rare. Oamenii lenesi nu ajung la program la birou. Nici nu ajung la birou. Nici nu-si bat capul cu scoli si birouri. Din cauza societatii in care traim lenesii sunt pe cale de disparitie. Lenesii se nasc lenesi asa ca..tu nu esti lenes, esti (sa zicem) chefLESS din cand in cand, ca noi toti. Nimic deosebit :P
    Muieti-s posmagii? Iti mai aduci aminte povestea?

    Bonsoir :)

    RăspundețiȘtergere
  2. s-ar putea sa ai dreptate :)

    'neata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim21:22

    Lenea e ceva foarte omenesc...si eu as vrea sa scap de lenea mea. Poate o sa incerc s-o vand intr-o zi!

    RăspundețiȘtergere