joi, 27 martie 2008

AVion 09 - rezistenta materialelor


vineri, 28 martie, orele 19:30

intrare libera

REZISTENTA MATERIALELOR (RO)

_performance live* „rezistenta materialelor" a aparut in iarna 2007-2008. indragim muzica si prestatiile live, am fost spectatori receptivi la diverse evenimente, iar acum incercam sa aplicam ce am invatat.

* numele este preluat de la cursul cu acelasi titlu din cadrul facultatii de arhitectura, unde lucian este in prezent student.

* cursul "rezistenta materialelor" aplica regulile fortelor fizice pe materialele de constructie. cam asta se intampla si intr-o formatie, unde trebuie gasita cea mai reusita forma de imbinare a abstractului muzicii si a momentului de creatie cu momentul live de performance. aici rolul lui costin, student al universitatii de muzica - sectia compozitie - este mai mult decat o sursa de inspiratie, reprezinta stalpii de rezistenta ai ansamblului.

* myspace.com/rezistentamaterialelor a aparut ca sa mai scurteze discutiile legate de transferul de fisiere, piesele fiind acum la indemana si urechile oricui. pana acum am lucrat la destule piese incat sa putem face un album, dar pe myspace am facut publice doar cateva piese care sugereaza polistilismul formatiei si faptul ca ne place sa ne indreptam pe mai multe drumuri muzicale.

* suntem sub influentele spatiului geografic balcanic, si mai ales al celui romanesc, asa ca uneori uzul de idei inspirate din realitatea apropiata este usor de identificat in piesele noastre. alteori, piesele pornesc de la surse de inspiratie cu totul diferite, desi nu ne putem incadra intr-un stil sau gen anume. este clar ca muzica noastra face parte din marea familie a muzicii electronice.

* in Romania lucrurile merg din ce in ce mai bine pe plan muzical, si de multe ori se intampla (din ce in ce mai des) sa fim placut surprinsi de noile aparitii sau de consecventa unor artisti autohtoni consacrati, dar lasand la o parte acest optimism usor naiv, trebuie sa fim mai obiectivi, si sa ne dorim o sincronizare mai buna la nivel international.

* planurile de viitor sunt inca umbrite de cele ale prezentului si nu ne permitem sa aproximam o agenda a viitorului an.

myspace.com/rezistentamaterialelor
http://blog.avmotional.com
www.myspace.com/avmotional

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu