vineri, 20 aprilie 2012

nebunie totală. şi e de bine.


intro:
- Ieri şi azi nu a curs apa caldă. Acum pe robinet vine o apă ruginie. Până diseară ar fi drăguţ să devină incoloră, indororă, insipădă (de la fizică.. sau ştiinţe naturale din generală parcă) şi mai ales caldă.

- Vreau să fac un curs de scafandri. Am găsit ceva proiect european şi pot să îl fac aici la Constanţa, s-a construit şcoală cu echipamente nebunii, bazine etc. (nu că nu ar fi existat bazine, dar asta e deja altă discuţie şi n-aş vrea să fac presupuneri despre fondurile europene)


destul de neinteresant (daca va fi cazul va fi editat într-o formă mai simpatică, cu detalii în funcţie de cum evoluează întâmplările)
Ca să pot să mă înscriu trebuie să fiu şomer. Ceea ce sunt. Dar nu şi oficial. Şi abia aici începe distracţia pe care o voi detalia în măsură ce mi se va întâmpla. Momentan am cunoscut un nene de la Forţele de Muncă (ANOFM) într-un moment de acreală şi plictis (îmi imaginez că avusese o zi proastă şi n-am insistat să i-o fac mai nasoală) care nu m-a lămurit deloc. 

Şi am început să adun acte. Nu prea am cochetat cu organismele statului pana acum şi mi se pare ca încep să-i înţeleg pe oamenii mari :))) Am diplomă de studii şi calificare, o adeverinţă că-s apt de muncă, copie după buletin şi îmi mai trebuie carnet de muncă. Numai că cesiunea de drepturi de autor e mai fără carte de muncă. Şi s-a întâmplat câţiva ani. Dar perioadele cele mai scurte (3 saptămâni şi două luni parcă) le-am avut pe contract de muncă. Şi aici o să devină interesant.

Am să pornesc calm şi relaxat ca vreau să învăţ lucruri şi eventual să nu dau şi să primesc tensiune. Dacă am ocazia adaug filmuleţe, înregistrări, că sigur e amuzant atunci când nu eşti implicat direct.

lucruri bune:
O tanti de la Fisc care era super ofticată pe râjniţa de calculator care nu reuşea să printeze o foaie (Râjniţă pe care lucrează în fiecare zi şi aproape în fiecare zi stă peste program ca să termine munca ce ar fi trebuit terminată în 8 ore, dacă respectivul "computer" ar funcţiona cum trebuie) care a reuşit să îmi printeze până la urmă foaia cu locurile pe unde am lucrat. 

Apoi în piaţa Griviţei am văzut 2 câini pe o clădire şi am vrut să îi fotografiez. Când am scos aparatul trei puşti care se jucau cu trotinetele m-au întrebat dacă le fac şi lor o poză, aşa că mi-am făcut prieteni noi. Despre câini am aflat că-s ai cuiva care locuieşte pe acoperiş şi poate am să mă întorc să aflu mai multe detalii.


Şi am ajuns în piaţa propriu-zisă şi am cumpărat una alta ( mi se pare mai scumpă decât Oboru din Bucureşti). Oamenii erau vorbăreţi şi în mare parte binedispuşi.

M-a prins ploaia (noroc că eram cu bicicleta) şi după nişte lactate şi un drum mai ud, am ajuns acasă. Şi ploaia s-a oprit :D


îmbinarea pokerului cu spiritualitatea şi altele
Am început să mă joc. Încă nu mi-am încărcat contul cu bani reali, dar am s-o fac curând. Sunt curios. Nu mi se pare o metodă de a salva lumea, dar acu vreo două seri am întâlnit în 48 (RATC) nişte băeţi cam de-o seamă cu mine şi cu doo fete în halat care făceau mişto de un nene abătut (probabil şi bătut pentru că avea mâna ruptă) şi băeţii ăştia îl loveau peste mâna cu pricina şi încercau să-l buzunărească. N-am făcut pe eroul, dar m-am băgat super chill între ei şi nene şi le-am spus pe un ton super domol să îl lase - am folosit "super" ca să subliniez că dacă făceam pe deşteptu cred că mi-o super luam şi în acelaşi timp futeam şi energia care a avut potenţial de a creşte bunătate. Pentru că băeţii l-au lăsat în pace şi unul dintre ei m-a mângâiat pe bărbiţă, fără să ne înfoiăm sau alte nimicuri. Şi nenea a coborât cu o tanti la staţia de ambulanţă şi cred că a ajuns cum trebuie la spital să-şi repare mâna. Şi ca să mă întorc la poker, băeţii ăştia şi mulţi alţi băeţi şi fete ar putea să se apuce de poker şi să câştige un ban mai cinstit. :))


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu