miercuri, 16 septembrie 2009

avem un nimic, cum il deosebim ?


azi ma gandeam ca mi-as putea petrece viata in casa fara un efort prea mare (din punct de vedere fizic), daca as avea la discretie iubire, mancare, apa, sex, lapte, ciocolata si iarba.
pe net se gasesc o groaza de lucruri misto, e mai greu sa le gasesc tot timpul, dar atunci cand o fac ma bucur un pic.
numai ca iubirea nu e mereu in patul meu si mai trebuie sa umblu dupa ea(destul de departe in prezent). si umbland descopar oameni, idei, proiecte, sunete si le apreciez.

dar am si zile proaste (de tot cacatul) si nu ma pasioneaza sa ma plang asa ca astept sa-mi treaca (cu o ora de alergat, revin cu picioarele pe pamant, buna si epuizarea asta fizica la ceva)
si cu goluri in stomac care imi amintesc cat de viu sunt, si ca am doua maini, doua picioare si un cap care poate fi uneori folositor, ma misc alene (spre munca), sau rapid (spre munte) sa fac ce imi place. sa cunosc oameni, senzatii, sa experimentez cu propriile limite si sa sorb pana la ultima picatura de energie pe care o produc diversele indeletniciri (snowboarding, interviuri cu oameni care imi plac, *turizm_urban).

imi place sa impartasesc lucrurile bune (pentru ca pe alea rele le impartasesc involuntar cand am o moaca de lehamite extrema, plictis si neincredere in nimic) si din cand in cand o fac, uneori si online(blogar, tuitar, feisbuc).

"ştiristic vorbind" sunt cam satul de miile de stiri despre nimic de la noi, care umplu pagini de ziare si ore de emisie "informandu-ne" ca doi se cearta, se scuipa, se bat, se taie si apoi se pupa. ma frustreaza ca media produce "ce vrea publicul" si publicul "cere" fics ce produce media. ce rost are sa ne mai complicam.
si pentru ca nu are rost sa ma complic aleg.
aleg sa ascult bbc (radio1 si 1xtra)
aleg sa citesc (din pacate nu mai am antrenamentul de acum cativa ani, dar am sa prind din urma vremurile alea)
aleg sa merg la teatru
aleg sa merg la ateliere, workshopuri si scoli de vara
aleg sa nu stiu ce se intampla la nivel de veceu politic (galeti de pseudo informatie asortata cu laturi)
aleg sa invat lucruri marunte

si toate astea nu ma fac un cacacios care vrea s-o arda boem ci pur si simplu un om normal care crede ca lumea asta made in RO ar trebui sa se miste mai bine si oamenii ar trebui sa se schimbe pe ei si sa faca si sa protesteze si sa lupte si sa creada si sa se informeze si sa actioneze si sa zambeasca.

unii o fac deja.

*turizm_urban (forma alternativa de turism, facuta din curiozitate, nevoie de adrenalina si chef de miscare; descoperirea de locuri "de promenada" pline de cotloane. ruine, case parasite, santiere, forturi, constructii neterminate, ciudatenii urbane etc.) - aceasta definire imi apartine si cu siguranta nu este completa, dar se vor adauga detalii

Un comentariu: