luni, 15 decembrie 2008

trip - filmul / trip the movie


deci da, am ajuns la premiera din bucuresti si am si stat de la cap la coada si a meritat.

pe scurt, trip ar putea fi descris ca reactia unor adolescenti dintr-un oras mort pe plan cultural (constanta), care creeaza un spatiu in care evadeaza. cheia ce deschide portile noii lumi o reprezinta drogurile si alcoolul, iar ei se bucura din plin de ceea ce ii inconjoara. si pentru ca nu exista granite lucrurile evolueaza pana in momentul in care spui stop.

cocaina, alcool, iarba, sex, hasis, discutii despre taine, lsd, trip-uri, jocuri, "pula mea", pastile, povesti, homosexualitate, constanta, asta imi vine in cap cand ma gandesc la film. nu vad un mesaj central, dar vad episoade de unde poti extrage ce si cat vrei.

nu este un film anti-drog, vorbeste mai degraba despre limite, despre depasirea lor, despre ganduri ce apasa mintile unor adolescenti, despre sexualitate dezinhibata, despre probleme mici si cum pot fi duse la extrem.

cred ca ar trebui sa fie mai scurt. trec peste scenele care nu ma atrag deloc, dar ajung la altele, care, din cauza lungimii, tind sa oboseasca.

dincolo de neajunsuri, filmul asta mi se pare ca un joint cu has pe care il fumezi imediat dupa ce ai mancat si te intinzi lent in pat, mai bei o gura de prigat de visine si intri usor de tot intr-un film. nu mai poti tine ochii deschisi pentru ca pleoapele devin prea grele, dar te simti foarte misto si un zambet subtil se poate citi pe fata ta. si la un moment dat te ia ameteala, te pseudo-trezesti, te duci la baie, vomiti, dupa care te intorci in pat si continui trip-ul fara sa ai nici un fel de greata (la propriu).

site'ul filmului

2 comentarii:

  1. exact cum zici si tu nimic deosebit- am vazut si eu acest film mi'au placu unele secvente insa exact cum spunea si in film drogurile te fac sa te simti fericit si atat.nu este un film gay cum se zvonea ci mai degraba transmite un mesaj si anume,ca atunci cand te droghezi nu mai conteaza ce si cu cine te culci.

    RăspundețiȘtergere