joi, 17 aprilie 2008

seara de film la icr - adina pintilie


Joi, 17 aprilie 2008 / 19:00 / ICR (Aleea Alexandru 38)
vor fi proiectate peliculele Nu te supăra, dar… şi Frica domnului G ale Adinei Pintilie in prezenta ei si a lui Andrei Gorzo

intrarea libera

Documentarul Nu te supăra, dar…(2007, 50 min.) urmăreşte existenţa unei comunităţi marginale, aceea a bolnavilor psihic, comunitate care, deşi considerată "nulă" din punct de vedere al utilităţii sociale, posedă o valoare umană profundă şi nealterată. Filmul a fost distins recent cu Premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul Internaţional de Cinema Contemporan din Mexico. Filmul a mai obţinut Premiul Golden Dove, pentru cel mai bun documentar, la Dok Leipzig 2007, a fost selectat la prestigiosul festival de clasa A de la Locarno, în competiţia Filmmakers of the Present şi a fost inclus în "Best of Fests" IDFA, Amsterdam 2007. Documentarul a fost realizat în cadrul Aristoteles Workshop – atelier de formare în practica şi teoria filmului documentar, organizat de Arte şi TVR la Sibiu.

Domnul G pare să aibă o viaţă perfectă. Dar ce se întîmplă când imaginea care-i este poate cea mai familiară – propria reflexie în oglindă – nu-l mai ascultă? Răspunsul se găseşte în Frica domnului G (2006, 35 min.), scurtmetraj distins cu Premiul Criticii şi Premiul pentru cel mai bun sunet la Festivalul Studenţesc Cinemaiubit. Filmul a mai fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Scurt Metraj de la Veneţia “Circuito Off”, Festivalul Internaţional de Film Dakino şi Festivalul Internaţional de Film Anonimul.

Adina Pintilie, regizor şi scenaristă, a absolvit U.N.A.T.C. în 2007. A mai facut scurtmetrajele Balastiera #186 (2006), Casino (2006), Nea Pintea.. Model (2005), Un fel de singuratate (2004), Trenuri nepăzite (2004), Ea (2003), remarcate la importante festivaluri de gen, precum şi mediumetrajul Oxygen (2007).

sursa: institutul cultural roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu