miercuri, 30 aprilie 2008

DADDY & LILI MARLENE - documentary mondays



5 mai / 20:00 / Centrul Ceh

Viata fiecaruia dintre noi este unica si nerepetabila. Ciclul “Private Century” prezinta povesti autentice bazate pe home-videos, o vedere foarte intima asupra vietii unei familii, o istorie a lumii ca o culegere de povesti private ce impresioneaza datorita faptului ca ne putem identifica in ele.

“Daddy and Lili Marlene” este o poveste privita prin ochii micutei Eva care isi aduce aminte de copilarie, de parinti, de tata si Lili. Seisser, tatal Evei era un fermier de succes in Velichovky si avea trei fete. Cea mai mare dintre ele, Lili, frumoasa si plina de viata, s-a indragostestit de un doctor ceh, si s-a muta la Praga. Desi era timp de razboi, Eva isi aminteste de anii petrecuti la Velichovky si Praga, ca fiind cei mai frumosi ani din viata ei. Tot in acea perioada, Eva face o pasiune pentru cantecul “Lili Marlene” pe care a il asociaza cu mama ei.
Dar viata placuta din Praga a fermecat-o pe Lili, si aceasta a inceput sa se indeparteze de familia ei. Drept urmare, Eva a devenit tot mai atasata de tatal ei.
Sfarsitul razboiului si instalarea regimului comunist a tulburat si mai mult viata Evei. A fost o perioada si mai dramatica decat cea din timpul razboiului.

sursa: centrul ceh

2 comentarii:

  1. fara nicio legatura, ofc, ma gandeam ca ar trebui sa-ti spun ca vei deveni celebru. Sau cel putin asa sper :)) Check this out: Cili si medalionul

    RăspundețiȘtergere