duminică, 16 martie 2008

seara de film la icr - igor cobileanski

Joi, 20 martie / 19:00 / institutul cultural roman (Aleea Alexandru nr.38)

un documentar si trei scurtmetraje realizate de Igor Cobileanski: Murind pentru Madrid; Sasa, Grisa si Ion; (Plictis) si Inspiratie; Cand se stinge lumina.
In deschiderea intalnirii vor lua cuvantul autorul filmelor si criticul de film Magda Mihailescu.

MURIND PENTRU MADRID (2000; documentar, 21 min.) prezinta povestea unui un colectiv de dansatori de muzica populara din Ungheni care, in 1986, in schimbul unei deplasari la Madrid, accepta sa concerteze la Cernobil, pentru muncitorii de pe "baricadele" catastrofei.

CAND SE STINGE LUMINA (2006; scurtmetraj de fictiune, 8 min.) porneste de la pariul ciudat dintre membrii unei formatii de provincie: un bec bagat in gura poate fi scos la fel de usor? Pariul devine "molipsitor" pentru intreaga societate.

SASA, GRISA SI ION (2006; scurtmetraj de fictiune, 10 min.): trei depanatori sunt trimisi iarna in camp pentru a repara un cablu. O vodka bauta in pauza face munca lor inutila.

(PLICTIS) si INSPIRATIE (2007; scurtmetraj fictiune, 10 min.) are ca personaje un primar plictisit, adjunctul sau si politistul comunitatii, care pleaca in cautarea inspiratiei.

intrarea libera.

icr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu