vineri, 29 februarie 2008

participation/ documentary mondays

3 martie / 20h00 / Centrul Ceh

PARTICIPATION
Woody and Steina Vasulka
New York 1969-1971, 62 min., b/w

Acum mai mult de 40 de ani, Woody si Steina Vasulka au plecat din Republica Ceha la New York. Au devenit foarte repede centrul scenei underground din Soho, documentand concertele rock si evenimentele underground cu prima camera video Sony Portapak.
Steina (1940, Islanda) si Woody (1937, Republica Ceha) au fost repede cunoscuti drept expertii in domeniul media-art. Proiectele lor sunt unice si, din punct de vedere istoric, esentiale. In 1971 au infiintat The Kitchen, un laborator de testare pentru sunet si arta elecronica. Curand acest laborator a devenit un paradis pentru artistii video, o legenda a New York-ului, un spatiu non-comformist de prezentare a proiectiilor si performance-urilor. Chiar si astazi, The Kitchen este considerat unul dintre cele mai interesante spatii multi-media din oras.

Participation este un film realizat cu camera video Sony Portapak ce ne poarta in acea perioada legendara a artei contemporane si muzicii independente, cu Don Cherry, Warhol Superstars si Jimi Hendrix.

czech-it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu