vineri, 8 februarie 2008

inceteaza !

Am stat si m-am gandit la expresia asta "a incetat din viata". Cum adica a incetat? Cum traia el, asa linistit, s-a gandit sa inceteze. Sau poate i-a spus cineva. S-a oprit pur si simplu si a zis ca ar fi bine sa stea din viata.
Mi se pare foarte aiurea sa folosesti asa ceva in presa. E atat de simplu sa spui "a murit". Ocupa mai putin spatiu, iti ia mai putin timp sa o tastezi si nu suna plastic. Ma intreb ce ii opreste pe unii sa o foloseasca.

Dar pentru ca sunt o persoana intelegatoare le urez unor mari si mici politicieni, unor mari si mici magistrati, unor mari si mici oameni de afaceri, care respecta alte legi decat cele pe care noi le respectam, sa inceteze.

INCETATI !!!

8 comentarii:

  1. :)):))
    suna EXACT cum ne-ai povestit noua.
    ce chestie bizara. bizara-bizara de tot.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai greseste omu'. mai ales eu. sau asta inseamna ca egzact asa a fost. da eu cand v-am povestit ?

    RăspundețiȘtergere
  3. ori pe scaun, la film, ori dupa film, cand ne-am oprit in mijlocul scarilor rulante. sau ma rog,langa ele. vezi? it's all about THE FILM.:))

    RăspundețiȘtergere
  4. urat film, nu-l regret ca si-asa uitasem care a fost cel mai nasol film vazut, iar acum il stiu: sweeney todd.

    data viitoare mergem la teatru.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim17:21

    "Joi, 7 februarie 2008, s-a mutat la Domnul părintele Grigore Băbuş, slujitor al Catedralei patriarhale şi bibliotecar-şef al Bibliotecii Sfântului Sinod, anunţă patriarhia Română."

    Exista si variante mai rele, mai cili...

    RăspundețiȘtergere
  6. o stiam p-asta. am ras de ea vreo doo zile. ce ti-e si cu agentiile astea de presa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim23:46

    pt ca in presa de agentie fraza incepe cu subiectul. deci nu "a murit cutare" cum e firesc in lb romana, ci "cutare a murit". care suna nasol.un titlu poate fi nasol si daca e prea scurt. sau in lead, daca ai subiectul, pe urma o apozitie explicativa si la urma de tot un verb atat de scurt ca "a murit".
    eu n-am nimic cu a inceta din viata. chestie subiectiva pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim23:51

    Interesant mi se pare cum a aparut in lb romana sintagma asta "a inceta din viata". adica sa te referi la moarte folosind antonimul ei :) sa mai zica cineva ca romanii nu sunt niste optimisti :D

    RăspundețiȘtergere