joi, 13 decembrie 2007

documentar


Vineri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la sala Union a Cinematecii Romane (str. Ion Campineanu nr. 21), Asociatia Altermedia va invita la proiectia documentarului "Independent Intervention"

intrarea libera

"Independent Intervention" priveste critic acoperirea in mass media americane a razboiului din Irak. Concentrat pe costurile umane ale conflictului, filmul ofera o imagine contrastanta fata de cea pe care principalele canale de stiri au imprimat-o invaziei din 2003.

"Oamenii inteleg lumea prin intermediul presei, iar corporatiile media sunt printre cele mai puternice institutii ale lumii contemporane", afirma realizatoarea filmului, Tonje Hessen Schei. "Intr-o democratie este crucial ca probleme importante ale societatii, cum ar fi razboiul, sa fie dezbatute. Astazi ne gasim intr-o noua era a relatarilor de razboi, cand jurnalistii 'acreditati' si Pentagonul furnizeaza majoritatea informatiei care ne parvine. Vocile antirazboi in media oficiale sunt putine sau lipsesc. Dezbaterea publica a fost redusa la tacere de puterea politica si de partenerii sai din presa."

www.altermedia.ro
www.independentintervention.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu